WAT ALS HET NIET WERKT

Als fysiotherapeut maak ik niemand beter en verricht ik geen wonderen. Dat doen de mensen en het lichaam zelf. Hippocrates zei: “De arts is een assistent van de natuur”. Dat geld zeker ook voor een fysiotherapeut. Ik ben mezelf bewust van de bescheiden rol die ik speel in een herstelproces. Ik heb geen bijzondere genezende kracht en pretendeer dit ook niet te hebben.

EVALUEREN

Evalueren is een vast onderdeel van de behandeling. Daarbij kunnen we gezamenlijk tot de conclusie komen dat de gekozen aanpak niet het gewenst effect heeft. Dit kan tot gevolg hebben dat we een andere aanpak kiezen. Daarnaast kan dit leiden tot een second opinion van een collega, een advies tot aanvullend onderzoek of advies voor behandeling door een andere discipline. Ik probeer mijn netwerk daarbij actief te betrekken en zoek verbinding met diverse collega’s binnen het zorgdomein, zodat de patiënt gericht een vervolgstap kan nemen.