HOE WERK IK

Als fysiotherapeut heb ik een brede kennis van de bewegende mens en kan veel elementen in een behandeling samenbrengen. Goede diagnostiek, voorlichting geven, uitdagen, trainen, vertrouwen geven en de context in beeld krijgen. Mensen bewust maken van de vele factoren die mee kunnen spelen bij een klacht. Samen onderzoeken welke elementen de persoon zelf kan beïnvloeden.

Daarmee geef ik mensen handvatten om de regie van het herstel in eigen handen te nemen. Daarnaast kan ik gericht adviseren wanneer andere zorg nodig is. Bijvoorbeeld naar een collega met een bepaalde expertise, de huisarts, een specialist (orthopeed, neuroloog, sportarts, revalidatiearts enz), psycholoog, ontspanningscoach, ergotherapeut of trainer.

REVALIDATIE

Bij revalidatietrajecten begeleid ik mensen met aandacht voor natuurlijk herstel, training en mogelijke complicaties. De begeleiding is gericht op de doelen van de persoon. Deze kunnen uiteenlopen van zoveel mogelijk zelfstandig functioneren in het algemeen dagelijks leven (ADL) tot sportspecifieke doelen en zelfs tot return to play. In dat laatste geval kan deze stap samen met de trainer worden genomen.

PIJN

Ik heb kennis van de complexiteit van pijn. Ik help mensen bewust te worden van het feit dat “schade” maar één van de oorzaken is voor pijn en dat pijn door veel factoren beïnvloed kan worden. Pijn is een belangrijk en nuttig alarmsysteem dat regelmatig te hard of te zacht staat afgesteld. Samen onderzoeken we welke factoren van toepassing zijn en hoe we deze kunnen beïnvloeden.

MANUELE THERAPIE

Als fysio en manueel therapeut maak ik gebruik van manuele technieken. Dit kan diagnostisch zeer waardevol zijn. Daarnaast is het een extra ingang om mensen in beweging te brengen en bewust te maken van hun lichaam. Deze technieken staan altijd in het teken van een stap naar activiteiten of aansluiten bij de doelen van het individu.