Must Reads

Een overzicht van boeken die je gelezen moet hebben!

Tot op heden het beste boek op het gebied van pijn en fysiotherapie dat ik gelezen heb. Een autobiografisch geschreven boek door een fysiotherapeut gespecialiseerd in pijn. Daarin worden persoonlijke ervaringen afgewisseld met theorie. Wat ik heel prettig vind is dat de beschrijvingen van een patiënt lijken op wat je in de praktijk tegenkomt. Geen opsomming van symptomen en tekenen en meetinstrumenten, vragenlijsten. Maar wat zegt een patiënt en hoe reageert een patiënt.

being mortal

Gewoon lezen. Prachtig!

material matters

Wat laten we achter en wat verspillen we. Mooi als constante reflectie op alles wat je doet. Niet alleen op materiele zaken.

 

surgery the ultimate placebo

 

Zonder twijfel een boek voor elke fysiotherapeut om te lezen. Een zeer kritische blik op operaties en het nut van operaties. Ook goed voor de fysiotherapeut om in de spiegel te kijken. Hoe groot is het placebo effect van wat wij doen en wanneer laten we nou eindelijk praktijken los die echt al lang goed onderzocht zijn en waarbij de effectiviteit en de werkingsmechanismen onvoldoende of slecht zijn. Als je wat wil veranderen begin dan bij jezelf.

 

kracht en coordinatie

Wat zijn jouw uitgangspunten bij krachttraining. Een hedendaagse kijk op krachtraining waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de nieuwere inzichten op het gebied van motorisch leren. Tevens mogelijk een blik in de toekomst.

Krachttraining En Coördinatie in de boekenwinkel